Sheabutter, ook wel het Afrikaanse goud. Ken jij deze super fijne zalf al? De Kleine Badkamer sheabutter zalf is een multifunctionele boter die fijn smeert, zacht aanvoelt en die je voor van alles en nog wat kan gebruiken. Huid, haar, lijf én je baby wordt er blij van. We delen vijf manieren om de sheabutter zalf van de Kleine Badkamer te gebruiken. Je wil niet meer zonder, geloof ons!

Sheabutter is afkomstig van de Afrikaanse Savanne. Van de noot van de Shea boom, ook wel de Karité boom, wordt heerlijke zachte sheaboter gemaakt. Met 100% natuurlijke ongeraffineerde shea boter heb je aan één verzorgingsproduct voor je baby genoeg, want dit product is super veelzijdig. Sheabutter is dik en romig en heeft de eigenschap om zachter te worden en te smelten in je handen als het wat opwarmt. Onze sheabutter zalf bevat geen schadelijke ingrediënten, maar is verrijkt met amandelolie, kokosolie en vitamine-E, waardoor deze zacht aanvoelt en makkelijk smeert.

1. Sheaboter als hydraterende zalf

De huid van je baby is nog volop in ontwikkeling. Bovendien is het ’t grootste orgaan dat we als mens hebben. Je wil er daarom bewust mee omgaan. Smeer er dus niet zomaar vanalles op, want een babyhuid is erg gevoelig en nog weinig invloeden van buitenaf gewend. Natuurlijke sheabutter schaadt de huid van je baby niet, maar hydrateert en verzorgt deze juist. Dat voorkomt uitdroging van de huid en rode plekjes bij je baby. Onze sheabutter zalf van de Kleine Badkamer bevat ook natuurlijke kokosolie, dit houdt de huid extra vet en gehydrateerd. Zo voorkom je jeuk, schilfertjes of scheurtjes. En wist je dat het vaak helend werkt voor pijnlijke rode eczeem plekken? Gebruik sheabutter zalf dus als voedende crème voor je baby.

2. Wonderzalf bij ruwe en rode billetjes

Die zachte babybilletjes hebben heel wat te verduren in natte luiers en poepbroeken. Dit kan zorgen voor ruwe, rode en schrale plekjes. En dat kan flink zeer doen. Tip: Maak de billetjes schoon met lauw water en gebruik pure sheabutter zalf als billencrème om de pijnlijke plekjes te verzorgen. Een dikke laag hydrateert de billetjes en het vette laagje zorgt er daarnaast voor dat urine en ontlasting niet zo blijven plakken en de huid beschadigen. Dus smeer ook wat crème uit voorzorg na het verschonen!

3. Als lippenbalsem bij schrale lippen

In weer en wind, naar buiten zullen we. Bij koud of vurig weer staat uitdroging van de lippen op de loer. En dat betekent vaak schrale en droge lippen met velletjes. Gebruik sheabutter als voedende lippenbalsem. Om scheurtjes en kloofjes te voorkomen is het belangrijk dat je voor je naar buiten gaat de lippen van je kindje goed insmeert. Maar vergeet jezelf niet, ook jouw lippen kunnen wel wat extra hydratatie gebruiken in de koudere maanden. De zalf verzorgt, plakt niet en hydrateert droge en schrale lippen. En als je toch bezig bent, neem die wangen en het neusje mee! Zo is het gelijk een weer en wind balsem.

4. Sheabutter zalf als zonbescherming

Wist je dat veel natuurlijke oliën standaard een uv-factor hebben? Zo ook, onze natuurlijke sheabutter zalf van de Kleine Badkamer. Van nature heeft sheabutter een milde bescherming tot SPF-6, ideaal als het zonnetje schijnt. Smeer royaal op de wangetjes, neusje en lippen en je kleintje gaat met een beschermd en verzorgd snoetje de deur uit!

5. Een stralende huid voor jou als mama!

Zachte sheabutter is niet alleen onmisbaar voor je kleintje. Ook mama’s maken er graag gebruik van, want de huid van moeders krijgt door hormonen, borstvoeding, weinig slaap en gebrek aan tijd, stress gevoelens heel wat te verduren. Tijd voor wat mama-tijd dus! Sheabutter maakt de huid zacht en soepel en trekt diep in de huid. Vitamine-A in sheabutter zorgt voor celdeling en de aanmaak van collageen. Dat zorgt voor meer elasticiteit en verbetert de conditie van je huid. Minder vlekkerige huid, minder pigment plekjes, zachtere lijntjes en weg droogheid!

Heb jij nog toepassingen waarvoor je sheabutter graag gebruikt? Deel je tip in de reacties met ons!

Je ziet het; sheabutter is multifunctioneel. Zet een potje op de badkamer, de commode zodat je altijd wat bij de hand hebt in noodgevallen. Of een potje in de gang, voor als je in haast het huis verlaat. Je koopt de sheabutter zalf hier in onze webshop.