Je baby badderen in plastic. Klinkt niet fris he? Toch is dat wat er gebeurt wanneer je gebruik maakt van reguliere verzorgingsproducten. Want de meeste verzorgingsproducten bevatten microplastic. Micro deeltjes plastic die worden toegevoegd aan producten om bijvoorbeeld de structuur, dikte of zachtheid ervan te beïnvloeden. Klinkt wellicht niet zo ernstig, maar we leggen je graag uit waarom je microplastics wil vermijden in de verzorgingsproducten van je kindje.

De huid van je baby is nieuw, deze wordt voor het eerst blootgesteld aan de buitenlucht. De huid is nog niets gewend en is daarom vaak erg gevoelig. Daarnaast de is huid het grootste orgaan. Het zorgt ervoor dat we afvalstoffen kwijt kunnen en de huid reguleert hitte en kou. Je wil er daarom zuinig mee omgaan. Bodylotion blijft de hele dag op de huid aanwezig, maar trekt ook diep in de huid omdat deze nog poreus is. Natuurlijke producten die geen schadelijke stoffen bevatten zijn van essentieel belang voor de gezondheid van je kindje.

Wat is microplastic?

Microplastic deeltjes, vaak niet groter dan 5mm, komen zowel onbedoeld als opzettelijk voor in onze leefomgeving. Bijvoorbeeld wanneer plastic in de natuur terecht komt, bij het verbranden van autobanden, door plastic tasjes en flessen, maar ook bij het wassen van synthetische kleding komen ze vrij. We spreken in dit geval van secundaire microplastics.

Maar microplastics worden ook teruggevonden in verzorgingsproducten, make-up, tandpasta en cosmetica. Dit noemen we primaire microplastics. In dat geval worden ze expliciet toegevoegd om de eigenschappen van het product te beïnvloeden. We kunnen deze micro plastic deeltjes herkennen aan de ingrediënten: polyethyleen, polypropyleen of polyethyleentereftalaat. Oftewel, alles wat met poly begint.

Daarnaast belanden deze microplastic rechtstreeks vanuit het doucheputje in het riool. En daar komen ze terecht in de plastic soep die ronddrijft in de oceanen. Niet goed voor je baby en niet voor het milieu dus. Probeer ze daarom zoveel mogelijk te vermijden.

Waarom je microplastics wil vermijden

Het lange termijn effect van microplastic wordt momenteel door diverse universiteiten groots onderzocht. Mircoplastic beïnvloed namelijk ons endocrine systeem, het deel in de hersenen waar hormonen worden aangemaakt. Oftewel het zijn hormoonverstorende stoffen. Wanneer we lang worden blootgesteld aan hormoonverstorende stoffen dan kunnen we last krijgen van allerlei kwalen. Denk aan vermoeidheid, stress, slecht slapen, spier-en gewricht klachten, verminderde weerstand, maar het zou bijvoorbeeld ook schadelijk zijn voor de hersenen van kinderen en wordt gelinkt aan borstkanker. Ai!

Producten zonder microplastic

De producten van de Kleine Badkamer worden gemaakt door de makers van de Klein Keuken. We vinden het belangrijk dat je een gezonde keuze kan maken voor je baby, zowel in voeding als ook in verzorgingsproducten. Ons ‘zero plastics inside’ keurmerk vind je op al onze verzorgingsproducten. Dat betekent dat we geen microplastic toevoegen aan onze producten. We hebben een zachte bad-en doucheolie, milde shampoo en onze befaamde sheabutter zalf. Allemaal producten zonder schadelijke chemicaliën. Zo kan je kindje veilig en gezond opgroeien. Bovendien ruiken onze producten hemels en zacht. Je doet daarmee niet alleen goed voor je kindje en zijn of haar gezondheid, maar ook voor het milieu en het behoud van onze natuur.

De Kleine Badkamer is aangesloten bij Beat the mirco bead, die zich hard maken voor het tegengaan van microplastic in ons milieu.

Ben je benieuwd naar ons natuurlijke assortiment? Bekijk ze in onze webshop. Of geef een waardevol kraamcadeau en bestel ons kraamcadeau pakket met al onze producten in een mooi mandje met hydrofiel doek en twee natuurlijke roomsprays. Het ideale pakket voor elke pasgeborene.

Mikk is fan

“Voelt zacht, smeert goed, schuimt genoeg. Top shampoo! Zo fijn dat hij 100% natuurlijk is.”
(Liset, mama van Mikk)

Ook fan en wil je ambassadeur worden?

word familie van
de kleine badkamer

En krijg tips over natuurlijke huidverzorging voor je baby, hoor als eerste over speciale kortingsacties en ontvang een leuk welkomstcadeautje, zomaar in je inbox.

Volg onze grote zus, De kleine keuken op: 

De Kleine Badkamer

de Kleine Badkamer maakt
100% natuurlijke verzorgingsproducten voor je baby, op een zo duurzaam mogelijke manier.

© 2021 de Kleine Badkamer

Zusje van...

© Copyright 2021 – Truly Foods B.V. | de Kleine Badkamer – Powered by Jussi Megens (Online Media) | Disclaimer | Privacy Policy | iDeal Paypal Mistercash